Kontakt

ADRESA
Trg Branitelja Livna
80101 Livno, BiH

TELEFON
+387(0)34 202 222

FAX
+387(0)34 200 315

RADNO VRIJEME
8-16 h

E-MAIL
info@livno.ba

Tražilica

Predstavljena knjiga Damira Tadića Livanjski Kaići - Prilozi proučavanju obiteljskog rodoslovlja

0003 00020001

U sklopu manifestacije Livanjsko kulturno ljeto 2013. godine sinoć je, u prepunoj dvorani hotela „Park“ u Livnu, predstavljena knjiga Livanjski Kaići – Prilozi proučavanju obiteljskog rodoslovlja, autora Damira Tadića. Knjigu su predstavili fra Anđelko Barun i dr. Ivana Žebec Šilj. O knjizi, izdavačkoj problematici i genealogiji govorio je Damir Tadić. U glazbenom dijelu programa nastupili su Karla Gvozden i Mario Perković. Program predstavljanja moderirala je Silvija Brčić. Istražujući fragmente društvene zbilje 19. i 20. stoljeća autor je dao veliki doprinos boljem sagledavanju i razumijevanju značajnih aspekata društvenih i političkih prilika tog vremena u livanjskom kraju. Ovom prilikom predstavljači su preporučili knjigu za čitanje zbog njezine iznimne vrijednosti za lokalnu povijest, povijesnu demografiju, antroponimiju i etnografiju.

 
Otvorena izložba "U tišini naše ulice"

U okviru manifestacije Livanjsko kulturno ljeto 2013. sinoć je u Ulici kneza Mutimira otvorena prva izložba fotografija pod nazivom „U tišini naše ulice“ autora Marina Mamuze. Fotografije prikazuju livanjske motive kao i cjeloviti opus ovog perspektivnog fotografa. Zainteresirani su mogli kupiti fotografije a prihod je namijenjen za liječenje Ive Dalića. Marin Mamuza je pobjednik  nekoliko foto natječaja od kojih izdvajamo fotografski natječaja za mlade fotografe iz Hrvatske i inozemstva održan prije nekoliko dana u Puli. Također je u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske ilustrirao udžbenik o fotografiji za srednje škole. Otvorenje izložbe upotpunili su livanjski glazbenici Dora i Gabrijela, Tonči i Josip te livanjski bend The Hornets.

 

     

 
U Livnu održane Sportske igre mladih

U utorak 30. srpnja u Livnu su održane treće BH Telecom Sportske igre mladih na kojima je sudjelovalo više od 400 dječaka i djevojčica. Na igralištu ispred Srednje strukovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“, po prvi puta je održan Coca - Cola Cup u malom nogometu za kategoriju '97. godište i mlađe. Natjecanje je svečano otvoreno početnim udarcem načelnika općine Livno Luke Čelana. Livno je i ove godine domaćin najljepše sportske priče za djecu i mlade. Čast mi je što sam otvorio Sportske igre mladih u našem gradu i svim sudionicima želim puno sporta i dobre zabavekazao je načelnik Čelan.

igremladih1 igremladih2

Najbolji na natjecanjima u Livnu sudjelovat će na finalnom natjecanju u Sarajevu koje će se održavati od 20. do 24 kolovoza. Pored malog nogometa za stariju kategoriju, djeca su se natjecala i u mlađoj kategoriji za ovaj sport, te u odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, uličnoj košarci, rukometu, šahu, stolnom tenisu, badmintonu i igri 'između dvije vatre“. “Kao i u prethodne dvije godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta”, kazala je Aleksandra Kuljanin, PR menadžerica Igara. Nakon održanih Igara u Livnu slijedi druženje i natjecanje u još pet gradova u Bosni I Hercegovini.

igremladih3 igremladih4

 
Slikanje i sport na trgu

Škola slikanja livanjskog akademskog slikara Ivice Vlašića postala je pravi rasadnik talenata. Slikanjem na središnjem gradskom trgu u Livnu polaznici su obogatili i ovogodišnji program Livanjskog kulturnog ljeta. U ovoj školi već niz godina za redom osnovne tehnike crtanja i slikanja steklo je na stotine polaznika. U hotelu Park je otvorena i izložba njihovih radova i to sedma po redu a prigodnim obraćanjem otvorio ju je Ivica Vlašić.

izlozba_vlasi1 izlozba_vlasi2 izlozba_vlasi3

Odbojkašice odbojkaškog kluba Troglav, košarkaši i koraškašice kluba Livno i članovi Tae kwon do kluba Magone priredili su na središnjem gradskom trgu pravu sportsku priredbu. Brojni posjetitelji uživali su u vještinama livanjskih sportaša. Dan sporta je organiziran u okviru manifestacije Livanjsko kulturno ljeto a sve s ciljem promocije sporta. Poznato je da je livanjski kraj iznjedrio nemali broj vrhunskih sportaša. Mnogi od njih svoje prvo sportsko iskustvo stjecali su upravo u livanjskim klubovima koji i danas predano rade s najmlađima.

 

 

 

 

 
Održana predstava za djecu i večer poezije

          

U okviru Livanjskog kulturnog ljeta najmlađi Livnjaci zajedno sa svojim roditeljima uživali su u lutkarskoj predstavi u kojoj su se na zanimljiv način kroz pjesmu i priču upoznali sa kontinentima i njihovim značenjem.

U nastavku programa održana je večer poezije pod nazivom Šibenik Livnu u kojoj se livanjskoj publici predstavio šibenski pjesnik Frane Bilić, autor jedne od najizvođenijih dalmatinskih pjesama da te mogu pismom zvati. Stihove je, na prepunoj terasi hotela Park, govorio magistar dramskih umjetnosti Jakov Bilić a klapskom pjesmom večer su upotpunili članovi klape Adriaticum, jedne od najmlađih klapa u Hrvatskoj.

    

I ove godine znanje stečeno u školi slikanja Ivice Vlašića, prezentirali su njezini polaznici slikajući na središnjem gradskom trgu. Ova škola je postala pravi rasadnik talenata i u njoj je u zadnjih nekoliko godina osnovne tehnike crtanja i slikanja steklo na stotine polaznika. 

Izložba njihovih radova bit će otvorena večeras s početkom u 20 sati u dvorani hotela Park. Riječ je o sedmoj po redi izložbi polaznika škole slikanja akademskog slikara Ivice Vlašića.

 

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 33

Livno uživo!

sntrg

Info Livno

Bilten Općine Livno - Broj 1

bilten_1

Bilten Općine Livno - Broj 2

bilten_2

Bilten Općine Livno - Broj 3

bilten_3

Bilten Općine Livno - Broj 4

bilten4

Livno u slici

livno_18.jpg

Partneri