Načelnik Čelan prigodnim obraćanjem otvorio natjecanje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize

paraplegicari2U organizaciji Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije u Livnu su održane Šeste sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize „Livno 2016.“. Igre je otvorio prigodnim obraćanjem Livanjski načelnik Luka Čelan: „S velikim zadovoljstvom i veseljem sam danas ovdje s vama, na tradicionalnoj manifestaciji, na šestom po redu sportskom natjecanju. Vaša nazočnost danas ovdje, vaša ustrajnost, potvrda su da se, unatoč određenim poteškoćama i preprekama u životu može uspjeti. Od srca vam čestitam na tome“, kazao je načelnik Čelan te dodao da je Općina Livno do sada pratila rad Udruge, da je suradnja bila dobra „i ja mogu samo reci da ćemo jednako tako našu suradnju nastaviti u budućnosti. U Općini Livno sigurno imate prijatelje i suradnike. Na tim osnovama gradimo i u buduće naš odnos,“zajključio je načelnik Čelan.

Dogovoren završetak Ulice IV i početak izgradnje Ulice I

lasic2Livanjski načelnik Luka Čelan primio je u radni posjet ministra prometa i veza Federacije BiH Denisa Lasića. Na sastanku, kojem je nazočila i dopredsjedateljica Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, razgovaralo se o infrastrukturnim projektima u općini Livno te iznalaženju mogućnosti za osiguravanje potrebnih sredstava za njihov završetak. Prije svega riječ je o završetku projekta Ulica IV te o izgradnji Ulice I.

Završeno peto Livanjsko kulturno ljeto

dalmatinoOdličnim koncertom splitske grupe Dalmatino na Trgu kralja Tomislava završena je manifestacija Livanjsko kulturno ljeto 2016. Manifestacija se, petu godinu za redom odvija u organizaciji općinskog načelnika Luke Čelana i Općine Livno. Unatoč prohladnoj kolovoskoj večeri na Trgu se okupio popriličan broj ljubitelja dalmatinske pjesme. Koncert je bio četrnaesti događaj u ovogodišnjem programu koji je, od strane publike ocijenjen do sada najkvalitetnijim programom, a donio je nekoliko kazališnih predstava, jednu poetsku večer, koncert ozbiljne glazbe, orguljaški koncert, jednu veliku izložbu na kojoj se predstavio šezdeset i jedan umjetnik s područja Hercegbosanske županije. Odigrana je i jedna predstava za djecu. Publici se Nera Stipičević predstavila neobičnom izvedbom monodrame FreeDA. Željko Vukmirica, poznati komičar gostovao je s izvrsnom predstavom Gusle moje električne, a Livnjak Sergej Mioč, kako je sam rekao, posebnu tremu imao je pred izvedbu njegove kazališne predstave Rogonja. Domaće snage kazališne scene Cleuna pred publiku su stale s predstavom Žaba. U sklopu ovogodišnjeg programa Ljeta održana je i međunarodna smotra folklora Kad zapivam niz livanjsku stranu. Na Glazbeno putovanje publiku su vodile članice Kamernog ansambla Belcanto iz Banjaluke. Goran Matović zajedno s Irenom Sestric Sekez ljubitelje poezije podsjetio je kako je biti Četrdeset godina s Tinom Ujevićem. Orgulje na livanjskoj Gorici zazvučale su u svoj svojoj ljepoti pod prstima vrhunske orguljašice Margite Brincken Schuler. A još jednu prohladnu kolovosku večer zagrijali su pop rock pjesmama iskusni livanjski glazbenici Lado, Mišo, Toni i Gogo okupljeni u sastavu Tetrapack. Zagrepčanke Meri i Anita i grupa Meritas donijele su izvrsnu glazbenu večer pod nazivom Budim se. Program je započeo svečanim otvorenjem 17. srpnja nastupom domaćih umjetnika Anom Mihaljević, članovima kazališne scene Cleuna Terezom Grgić i Ivanom Maglicom, članicama zbora Glazbene škole Franjo Vilhar i HKUD Dinara predvođeni prof. Katarinom Džeko te članovima Gradske limene glazbe. Na otvorenju splitska klapa Rišpet održala je koncert za pamćenje. Publika je dva sata uživala u spletu dalmatinskih klapskih i drugih pjesama a kino dvorana je bila pretijesna primiti sve zainteresirane. Sudeći po zainteresiranosti publike za sve događaje ovogodišnjeg Livanjskog kulturnog ljeta možemo reći da je i ovogodišnji program bio iznimno uspješan. Hvala divnoj publici i doviđenja dogodine!

Fotografije pogledajte ovdje

vodic
vodic
vodic
vodic
vodic
vodic