Kontakt

ADRESA
Trg Branitelja Livna
80101 Livno, BiH

TELEFON
+387(0)34 202 222

FAX
+387(0)34 200 315

RADNO VRIJEME
8-16 h

E-MAIL
info@livno.ba

Tražilica

Udrga Zaboravljeni branitelji na razgovoru kod načelnika

Načelnik općine Livno Luka Čelan primio je na razgovor predstavnike Udruge Zaboravljeni branitelji Hercegbosanske županije. Predsjednik Udruge Ivan Križan ukratko je upoznao načelnika sa trenutačnim aktivnostima, istaknuvši da ona na području Hercegbosanske županije okuplja oko dvjesto trideset članova, te da im je glavni cilj, zajedno sa krovnom udrugom, ostvariti pravo na ratni dodatak za svaki dan proveden u vojsci. Načelnik Čelan je izrazio spremnost za suradnju Općine Livno i Udruge Zaboravljeni branitelji. U tom kontekstu na prijemu je bilo riječi i o načinu dodjele proračunskih sredstava svim Udrugama kao i o dodjeli prostorije udruzi koja okuplja braniteljsku populaciju. 

 
Načelnik Čelan razgovarao sa livanjskim umirovljenicicma

Livanjski načelnik Luka Čelan primio je u radni posjet predsjednika Udruge umirovljenika općine Livno Slavka Kontu sa suradnicama. Umirovljenici su zahvalili na dosadašnjoj dobroj suradnji sa Općinom te načelnika upoznali sa trenutačnim aktivnostima i problemima s kojima se susreću u svakodnevnom radu. Govorili su o nekoliko projekata koje su do sada uspješno provodili naglasivši da im je za daljnju realizaciju potrebna konkretna potpora. Istaknuli su da iz Fonda solidarnosti daju jednokratne pomoći u slučaju bolesti, liječenja ili smrti, a kako bi nastavili sa tim aktivnostima Udruzi su potrebna dodatna financijska sredstva. Načelnik Čelan je kazao da će Općina Livno nastaviti dosadašnju dobru suradnju sa livanjskom Udrugom umirovljenika koja broji tisuću i dvjesto članova.

 

 
Trgovci sa zelene tržnice na razgovoru kod načelnika

Načelnik općine Livno Luka Čelan primio je na razgovor predstavnike trgovaca koji rade na zelenoj gradskoj tržnici u povodu zatvaranja tržnice od strane Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije. Trgovci su, iznoseći probleme  s kojima su suočeni, zatražili od načelnika pomoć u njihovu rješavanju. Načelnik Čelan je kazao da je činjenica da je zelenoj gradskoj tržnici potrebna kompletna rekonstrukcija koja će  započeti na istoj lokaciji nakon provođenja zakonske procedure. U međuvremenu Općina Livno će učiniti sve sa svoje strane kako bi postojeći tehnički nedostatci bili uklonjeni. Tako su u tijeku radovi na uređenju mokroga čvora na zelenoj tržnici i bit će završeni za nekoliko dana. Privremeno će biti  riješena i rasvjeta s obzirom na to da je postojeća dotrajala i ne može se staviti u funkciju.  U razgovoru s predstavnicima trgovaca načelnik je kazao da se nada da će, nakon otklanjanja navedenih nedostataka, oni nesmetano nastaviti sa radom.

 
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ODLUKE O GROBLJIMA

  

Općinsko vijeće Livno je Zaključkom br. 01-02-3807/13 od 20.11.2013. god. usvojilo nacrt Odluke o grobljima.

Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove upućuje nacrt Odluke na javni uvid i na javnu raspravu.

Uvid u Nacrt Odluke je omogućen putem oglasne ploče Općine Livno na adresi: Trg branitelja Livna 1 u vremenu od 8,00-16,00 sati svakim  radnim danom od 07.01.2014.god.do 26.01.2014.god.

Javna rasprava održati će se dana 27.01.,28.01. i 29.01.2014.god. u vremenu od 10,00 do 14,00 sati u zgradi Općine dvorana br.50. Javni poziv i cjeloviti tekst nacrta odluke  pogledajte u privitku.

Prilog:
Download this file (JAVNI_POZIV.doc)JAVNI_POZIV.doc[ ]35 Kb
Download this file (Odluka o grobljima-nacrt.doc)Odluka o grobljima-nacrt.doc[ ]157 Kb
 
Čestitka za pravoslavni Božić

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke povodom božićnih blagdana. Neka i ovaj blagdan Božića bude ispunjen mirom, radošću i obiteljskim zajedništvom.

 

 

 

Luka Čelan, općinski načelnik

Sead Hadžijahić, predsjednik Općinskog vijeća Livna

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 42

Livno uživo!

sntrg

Info Livno

Bilten Općine Livno - Broj 4

bilten4

Bilten Općine Livno - Broj 5

bilten5

Livno u slici

fotka6.jpg

Partneri