Sutra tematska sjednica Općinskog vijeća Livna

Sutra će biti održana tematska sjednica Općinskog vijeća Livna u vijećnici zgrade Općine. Na dnevnom redu je Analiza stanja javnog reda i mira, sigurnosti ljudi i imovine, te predlaganje mjera prema mjerodavnim tijelima. Početak sjednice je u 9 sati.

 

 

Novi katastar nekretnina za šest katastarskih općina

U Općini Livno nedavno je uspostavljen novi katastar nekretnina za šest katastarskih općina novog premjera i to Golinjevo, Miši, Grgurići, Smričani, Podhum i Vržerale u ukupnoj površini nešto većoj od sedam i pol tisuća hektara. Ovim prestaje važiti dosadašnji upisnik zemljišta i nekretnina za spomenute dijelove livanjske općine. Uspostavom novog premjera omogućuje se stanovnicima šest katastarskih općina rješavanje do sada brojnih neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Ovo je inače prvi put, nakon 132 godine, da su u Općini Livno podaci novog premjera stupili na snagu i stavljeni u službenu uporabu. Plan Općine Livno je putem Službe za imovinsko pravne poslove nastaviti uspostavu novog premjera i za ostale dijelove livanjske općine. Time će stranke i mjerodavna tijela jednostavnije i brže rješavati imovinsko-pravne odnose u budućnosti.

 

Općina Livno sudjelovala na međunarodnom sajmu Renexpo

Općina Livno je sudjelovala na Drugom međunarodnom sajmu i konferenciji o obnovljivoj energiji i energetskoj učinkovitosti RENEXPO® 2015 u Sarajevu. Konferencija je otvorena okruglim stolom o temi Makroekonomski benefiti energetske učinkovitosti za BiH – Energetska učinkovitost kao stimulator gospodarskog razvoja. Predstavnici Općine Livno sudjelovali su u talk showu o temi Sistem upravljanja energijom u općinama – strategije, provedba i rezultati.

vodic
vodic
vodic
vodic
vodic
vodic