Građanima na uvid izloženi izvatci iz privremenog Središnjeg biračkog popisa

obavijestOpćinsko izborno povjerenstvo Livno izlaže na uvid izvatke iz privremenog Središnjeg biračkog popisa za općinu Livno, kako bi građani s biračkim pravom imali pristup, mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog tijela. Izvadci će biti izloženi od 4. lipnja do 4. srpnja 2016. godine u Centru za birački popis koji se nalazi u šalter sali Općine Livno. Pojedinosti su navedene u privitku kao i vodič za glasovanje izvan BiH.

Luka Čelan najbolji načelnik Federacije BiH a Općina Livno top lokalna zajednica za investiranje u BiH

iimage 0.02.nagradaNačelnik općine Livno Luka Čelan dobio je priznanje Europskog pokreta u BiH za „Najboljeg načelnika Federacije Bosne i Hercegovine 2016.“. Načelniku je priznanje dodijeljeno na temelju odluke Komisije Europskog pokreta za dodjelu priznanja a uz suglasnost Skupštine Europskog pokreta u BiH. Načelnik je priznanje primio na današnjoj svečanoj akademiji održanoj u Čapljini povodom proslave Dana Europe. Na istoj svečanosti pod nazivom „5 do 12 - Vrijeme je Europu i regionalno partnerstvo“ načelnik Čelan primio je i priznanje za Općinu Livno u kategoriji „Top lokalna zajednica za privlačenje stranih investicija“.
Među uzvanicima na svečanosti bili su veleposlanik Republike Austrije u BiH Martin Pammer, veleposlanik BiH u Belgiji Draško Aćimović, Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, zamjenica predsjedatelja Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto te drugi predstavnici političkog i gospodarskog života u BiH. Svima nazočnima, uz još devet gradova i općina iz BiH, prikazan je šestominutni spot Općine Livno u kojem su predstavljene sve prednosti i mogućnosti livanjskog područja po pitanju svih vidova ulaganja.

Općina Livno dobila certifikat za uspješnu primjenu energijskog menadžmenta

certifikat1Općina Livno dobila je certifikat za uspješno implementiranje energijskog menadžemnta koji joj je dodijelilo Njemačko društvo za međunarodnu suradnju GIZ. Certifikat je primio livanjski načelnik Luka Čelan na svečanosti održanoj u Trebinju. Dobivanje certifikata je rezultat trogodišnjeg rada na provođenju ciljeva zadanih u dokumentu SEAP, Akcijskom planu energetski održivog razvitka Općine Livno, a u sklopu projekta Savjetovanje o energetskoj efikasnosti u Bosni i Hercegovini. Općina Livno je naime u protekle tri godine sudjelovala u projektu kroz koji je uspješno uspostavila Sistem energijskog menadžmenta.

vodic
vodic
vodic
vodic
vodic
vodic