Kontakt

ADRESA
Trg Branitelja Livna
80101 Livno, BiH

TELEFON
+387(0)34 202 222

FAX
+387(0)34 200 315

RADNO VRIJEME
8-16 h

E-MAIL
info@livno.ba

Tražilica

Održana tribina o temi "Dani obrane Livna"

Proslava 22. obljetnice obrane Livna započela je sjećanjem na Domovinski rat uz obilazak sektora livanjske bojišnice te blagoslovom križa na Strmici. Istoga dana održano je i tradicionalno natjecanje u športskom ribolovu na Sturbi. Posebnu pozornost livanjske javnosti a posebice maturanata izazvala je tribina o temi Dani obrane Livna. Tribinu je u sklopu programa proslave organizirala Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Livno uz moderiranje predsjednika koordinacije Jakova Perkovića. U prepunoj dvorani prigodnim obraćanjima evocirane su uspomene na Domovinski rat a sudionici travanjskih događanja iz 1992. godine prenijeli su detalje kako priprema tako i obrane livanjskoga kraja. Među govornicima su bili Boro Maganjić, Željko Krišto, Ante Čolak, Matko Šeremet, Boško Dalić i Mirko Tomić. U svojim obraćanjima, između ostaloga, naglasili su da u livanjskoj povijesti nema časnijih dana od 13. i 23. travnja.Uvodnu riječ na tribini imao je u ratno vrijeme prvi čovjek livanjskog HDZ-a, predsjednik Kriznog stožera i zapovjednik obrane Livna Stipe Barać. Govorio je o političko-vojnoj situaciji u općini Livno 1991. i 92. godine i pripremama za obranu Livna.

Proslava Dana obrane Livna nastavlja se u utorak 15. travnja izložbom Jure Semrena „Slika i skulptura“ u dvorani Pastoralnoga centra u 19 sati.

   

 
Obljetnica obrane Livna zaspočinje 13. travnja

Proslava 22. obljetnice obrane Livna započinje 13. travnja i trajat će do 23. travnja 2014. godine nizom manifestacija. Tako će u nedjelju biti upriličen obilazak sektora livanjske bojišnice te blagoslovljen križ na Strmici. Istoga dana predviđen je rukometni turnir te natjecanje u športskom ribolovu. Na rasporedu je i međuškolsko športsko natjecanje te tradicionalna ulična utrka učenika osnovnih i srednjih škola. O travanjskim događanjima i Danima obrane sudionici s prve crte obrane govorit će na tribini o temi Dani obrane Livna. Jure Semren svojom izložbom „Slika i skulptura“ otvorit će kulturne manifestacije. Na uskrsni ponedjeljak u crkvi svetih Petra i Pavla na Gorici koncert će održati mješoviti pjevački zborovi Umjetničke akademije iz Splita, a dan poslije u prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorica bit će predstavljen znanstveno-stručni časopis Cleuna. Riječ je o publikaciji koja se po prvi puta objavljuje u Livnu a predstavlja muzejske djelatnosti s posebnim naglaskom na kulturu. Središnja proslava je 23. travnja i započinje svetom misom, svečanim mimohodom, sjednicom Općinskog vijeća Livna, polaganjem vijenaca te proslavom u Memorijalnom centru u Rujanima. Raspored i satnice svih događaja su u privitku.

Prilog:
Download this file (Dani obrane 2014.pdf)Dani obrane 2014.pdf[ ]3183 Kb
 
Dodjela građevinskog zemljišta u Ljubunčiću

 

Općina Livno putem Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina temeljem članka 45. Zakona o građevinskom zemljištu ("Sl. novine F B i H", broj 67/05), i čl.5 Odluke o uvjetima i načinu dodjele građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu (Službeni glasnik Općine Livno br.5/10)   raspisuje natječaj prikupljanjem pismenih ponuda za parcelu u Ljubunčiću

Više...
 
Natječaj za dodjelu građevinskog zemljišta

Općina Livno putem Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina temeljem članka 45. Zakona o građevinskom zemljištu ("Sl. novine F B i H", broj 67/05), i čl.14 Odluke o građevinskom zemljištu Općinskog vijeća Livno (Službeni glasnik Općine Livno br.9/09 i 3/10) raspisuje natječaj prikupljanjem pismenih ponuda:

 

1. Dodjeljuje se građevinska parcela za izgradnju  vikend kuće na području grada Livna označena kao k.č.  1238/2 u površini od 3oo m2, upisana u zk. ul. 349, k. o. Kablići.

POČETNA CIJENA PARCELE: 4.896,00 KM.

Urbanističko tehničke uvjete za izgradnju  vikend kuće odredit će Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove lokacijskom dozvolom koju je obvezan zatražiti natjecatelj čija se ponuda prihvati kao najpovoljnija.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve pravne i fizičke osobe koje plate jamčevinu u iznosu od 500,00 KM na žiro-račun broj:1549995000000368 u korist Proračuna Općinskog vijeća Livno.

 

2. Prodaje se nekretnina-trafostanica, u Centru II, ul. Matice Hrvatske, u Livnu sa pripadajućim zemljištem označenim kao k.č.1255/18, u površini 28 m2, upisano u zk.ul.115, k.o. Kablići

POČETNA CIJENA NEKRETNINE: 14.326,00 KM.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve pravne osobe koje plate jamčevinu u iznosu od 2.000,00 KM na žiro-račun broj:1549995000000368 u korist Proračuna Općinskog vijeća Livno.

Opširnije u privitku. 

Prilog:
Download this file (Natjecaj 1.doc)Natjecaj 1.doc[ ]32 Kb
Download this file (Natjecaj 2.doc)Natjecaj 2.doc[ ]28 Kb
 
UNAPRIJEĐENJE VJEŠTINA MLADIH, ŽENA I NEZAPOSLENIH U POLJOPRIVREDNOM SEKTORU OPĆINE LIVNO

Za izbor korisnika projekta „UNAPRIJEĐENJE VJEŠTINA MLADIH, ŽENA I NEZAPOSLENIH U POLJOPRIVREDNOM SEKTORU OPĆINE LIVNO“ koji na području Općine Livno provodi Udruženje građana „Nešto Više“, a koji je financiran od strane dvv international - Ured u Bosni i Hercegovini i Općine Livno.

Poziv je namijenjen za nezaposlene poljoprivredne proizvođače i žene koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom sa područja općine Livno. Prednost će imati proizvođači do 30 godina i žene.

U okviru poziva, organizirat će se stručne edukacije i edukacije iz oblasti pisanja poslovnih planova. Edukacije će biti organizirane u 2 modula i grupe će imati po najviše 40 poljoprivrednih proizvođača, s tim da će trening iz pisanja biznis planova biti rađen u četiri grupe po 10 korisnika.

Prilog:
Download this file (zahtjev.doc)zahtjev.doc[ ]123 Kb
Više...
 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 46

Info Livno

Bilten Općine Livno - Broj 4

bilten4

Bilten Općine Livno - Broj 5

bilten5

Livno u slici

Slike 231_.jpg

Partneri