Kontakt

ADRESA
Trg Branitelja Livna
80101 Livno, BiH

TELEFON
+387(0)34 202 222

FAX
+387(0)34 200 315

RADNO VRIJEME
8-16 h

E-MAIL
info@livno.ba

Pretraga

U programu Livanjskog kulturnog ljeta 2015 održan gala koncert svjetskih arija

Hoffmanove priče, Figarov pir, Habanera, arija Jelene samo su neke od skladbi koje su sinoć u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica u okviru programa Livanjskog kulturnog ljeta 2015 izvele Nera Gojanović i Martina Klarić uz glasovirsku pratnju Gordane Pavić. Ove tri Šibenčanke oduševile su livanjsku publiku svojom  Gala večeri vječnih arija.Sopranistica, Nera Gojanović je izvrsna umjetnica koja je u svom dosadašnjem umjetničkom radu održala značajne koncerte i uloge unutar hrvatskih opernih produkcija. Zajedno s njom na koncertu u Livnu nastupila je Martina Klarić iza koje je također bogat umjetnički rad. Na glasoviru ih je pratila profesorica Gordana Pavić. Program se nastavlja večeras u 21 sat kada u Narodnom sveučilištu u Livnu gostuje Jelena Radan sa svojim Fado koncertom pod nazivom Od života želim znakove

 
U Livnu izvedena monodrama Život je čudo

Da je život uistinu čudo, da je nepredvidiv, da je pun uspona i padova zorno je prikazao livanjskoj publici prvak Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba glumac Siniša Popović. Odigrao je izvrsnu monodramu-komediju „Život je čudo“ nastalu prema tekstu Ivice Ivaniševića. Popović je maestralno izgradio lik Fabijana. Predstava u tematskom smislu pripada spektru dalmatinskih priča: glavni lik Fabijan je klesar, prostodušni, vremešni Splićanin, koji saldira svoj život. Njegova sasvim osobna inventura može se čitati i kao neka vrsta kataloga svih zamislivih nevolja i zala što se mogu sručiti na čovjeka. Tekst je ambijentiran u dalmatinske predjele te, iako presudno određuju život glavnog junaka, otvara prostor za univerzalna pitanja o sudbini, slobodnoj volji, uzrocima sreće i nesreće. Tekst je pisan po narudžbi velikana i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića stoga je teatar predstavu posvetio svom osnivaču, utemeljitelju, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji stvarao nezaboravne uloge. Njegovo mjesto ulogom u „Život je čudo“ hrabro je zauzeo Siniša Popović i oduševio i livanjsku publiku.

 
Brođani ponovno oduševili livanjsku publiku

Brodski harmonikaški orkestar odličnim nastupom ponovno je oduševio livanjsku publiku. Nastupili su u sklopu Livanjskog kulturnog ljeta koncertom pod nazivom Ljetni zvuci harmonike a izveli su romantične balade, tango, filmsku glazbu te pop-rock klasike. Orkestar je osnovan 1966. godine, okrunjen je nizom nagrada s međunarodnih natjecanja, ostvario je mnoga tuzemna i inozemna gostovanja te je organizator Međunarodnog festivala harmonike u Slavonskome Brodu. U svom dugogodišnjem radu njeguje zanimljiv, poseban i nesvakidašnji harmonikaški izričaj.

 
Maša i Medo zabavljali brojne mališane


Nekoliko stotina mališana zajedno sa svojim roditeljima uživalo je u urnebesnoj zabavi s Mašom i Medom u sklopu manifestacije Livanjsko kulturno ljeto.


U dvosatnom programu djeca su plesala i pjevala s likovima iz omiljenog crtića. Imali su priliku crtati i bojati likove Maše i Mede. Organizirano je i natjecanje u društvenim igrama, fotografiranje te oslikavanje tetovaža.


Veliki broj i radost okupljene djece potvrda su odlične zabave prilagođene djeci ali u kojoj su uživali i odrasli.


 

 
Oglas o prodaji zemljišta

Općina Livno putem Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina objavljuje oglas o prodaji nekretnine putem javnog nadmetanja-licitacije. Prodaje se neizgrađeno građevinsko zemljište označeno kao k.č. 687/144 Vučkovine, gradilište, neplodno, upisano u zk.ul.10, k.o. Žabljak u površini od 400 m2, na lokalitetu Crna Stina u svrhu izgradnje poslovnog objekta. Kompletan tekst oglasa je u privitku.

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 62

Partneri