Kontakt

ADRESA
Trg Branitelja Livna
80101 Livno, BiH

TELEFON
+387(0)34 202 222

FAX
+387(0)34 200 315

RADNO VRIJEME
8-16 h

E-MAIL
info@livno.ba

Pretraga

Rođendanski koncert grupe Helios na programu Livanjskog kulturnog ljeta 2015.

Prije dvadeset pet godina nastao je livanjski rock/heavy band Helios. Nakon tri albuma, nebrojeno mnogo koncerata, sinoć su u dvorani Narodnog sveučilišta na najljepši način proslavili rođendan. Iva Ivković (vokali), Darko Knežević (gitara) i Goran Mihaljević (bubnjevi) zajedno sa svojim  gostima napravili su nezaboravan koncert baš u sklopu Livanjskog kulturnog ljeta 2015. Program Livanjskog kulturnog ljeta nastavljamo u nedjelju 2. kolovoza u 19 sati lutkarskom predstavom za djecu Zvijezda, kada nam u goste dolazi Irena Bausović iz Kazališta lutaka Zadar. Vidimo se!

 
Fado koncert Jelene Radan

Izvrsna Jelena Radan u pratnji violinistice Piroške Hegvy i pijanistice Ane Stanković oduševila je livanjsku publiku fado koncertom Od života želim znakove. Bio je to sedmi po redu događaj na manifestaciji Livanjsko kulturno ljeto 2015. Jelena Radan odabrala je neke od najljepših, najbolnijih, najuzbudljivijih pjesama fada u namjeri da publici opjeva svoju ljubav prema istom i ispriča svoj susret s fadom. Pjesme Fernanda Pessoe, Paula de Carvalha, Augustine Bessa¬Luis, Jorge Fernanda  nalaze se u njenom izboru fada koji ju je dirnuo.

 
U programu Livanjskog kulturnog ljeta 2015 održan gala koncert svjetskih arija

Hoffmanove priče, Figarov pir, Habanera, arija Jelene samo su neke od skladbi koje su sinoć u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica u okviru programa Livanjskog kulturnog ljeta 2015 izvele Nera Gojanović i Martina Klarić uz glasovirsku pratnju Gordane Pavić. Ove tri Šibenčanke oduševile su livanjsku publiku svojom  Gala večeri vječnih arija.Sopranistica, Nera Gojanović je izvrsna umjetnica koja je u svom dosadašnjem umjetničkom radu održala značajne koncerte i uloge unutar hrvatskih opernih produkcija. Zajedno s njom na koncertu u Livnu nastupila je Martina Klarić iza koje je također bogat umjetnički rad. Na glasoviru ih je pratila profesorica Gordana Pavić. Program se nastavlja večeras u 21 sat kada u Narodnom sveučilištu u Livnu gostuje Jelena Radan sa svojim Fado koncertom pod nazivom Od života želim znakove

 
U Livnu izvedena monodrama Život je čudo

Da je život uistinu čudo, da je nepredvidiv, da je pun uspona i padova zorno je prikazao livanjskoj publici prvak Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba glumac Siniša Popović. Odigrao je izvrsnu monodramu-komediju „Život je čudo“ nastalu prema tekstu Ivice Ivaniševića. Popović je maestralno izgradio lik Fabijana. Predstava u tematskom smislu pripada spektru dalmatinskih priča: glavni lik Fabijan je klesar, prostodušni, vremešni Splićanin, koji saldira svoj život. Njegova sasvim osobna inventura može se čitati i kao neka vrsta kataloga svih zamislivih nevolja i zala što se mogu sručiti na čovjeka. Tekst je ambijentiran u dalmatinske predjele te, iako presudno određuju život glavnog junaka, otvara prostor za univerzalna pitanja o sudbini, slobodnoj volji, uzrocima sreće i nesreće. Tekst je pisan po narudžbi velikana i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića stoga je teatar predstavu posvetio svom osnivaču, utemeljitelju, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji stvarao nezaboravne uloge. Njegovo mjesto ulogom u „Život je čudo“ hrabro je zauzeo Siniša Popović i oduševio i livanjsku publiku.

 
Brođani ponovno oduševili livanjsku publiku

Brodski harmonikaški orkestar odličnim nastupom ponovno je oduševio livanjsku publiku. Nastupili su u sklopu Livanjskog kulturnog ljeta koncertom pod nazivom Ljetni zvuci harmonike a izveli su romantične balade, tango, filmsku glazbu te pop-rock klasike. Orkestar je osnovan 1966. godine, okrunjen je nizom nagrada s međunarodnih natjecanja, ostvario je mnoga tuzemna i inozemna gostovanja te je organizator Međunarodnog festivala harmonike u Slavonskome Brodu. U svom dugogodišnjem radu njeguje zanimljiv, poseban i nesvakidašnji harmonikaški izričaj.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 62

Partneri