Kontakt

ADRESA
Trg Branitelja Livna
80101 Livno, BiH

TELEFON
+387(0)34 202 222

FAX
+387(0)34 200 315

RADNO VRIJEME
8-16 h

E-MAIL
info@livno.ba

Pretraga

JAVNI POZIV MJESNIM ZAJEDNICAMA ZA IZRAŽAVANJE INTERESA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU “JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI”

Općina Livno objavljuje poziv mjesnim zajednicama (MZ) Općine Livno za sudjelovanje u Projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“. Projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” (2015-2019) predstavlja zajedničku inicijativu i financiranje od strane Vlade Švedske i Vlade Švicarske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvom pravosuđa Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza općina i gradova.

Više...
 
Natječaj za najam drvenih kućica

Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove općine Livno raspisuje natječaj za davanje u zakup drvenih montažnih kućica na Trgu kralja Tomislava.

Daje se u zakup 5 (pet) drvenih montažnih kućica postavljenih na Trgu kralja Tomislava za prodaju proizvoda poput: prigodnih ukrasa, suvenira, rukotvorina, domaćih proizvoda (sir,suhomesnati proizvodi,med i sl.), prehrambenih proizvoda (kobasice, ćevapi i jela sa roštilja), pića(pivo, kuhano  vino i sl.), slastica i slično.

- površina montažne kućice je 6 m2 ,

- početna visina zakupnine iznosi  240,00 KM (plus  troškovi za struju).

- vrijeme korištenja kućica određuje se od 01.12.2015.-31.12.2015. god.

Više...
 
Sutra tematska sjednica Općinskog vijeća Livna

Sutra će biti održana tematska sjednica Općinskog vijeća Livna u vijećnici zgrade Općine. Na dnevnom redu je Analiza stanja javnog reda i mira, sigurnosti ljudi i imovine, te predlaganje mjera prema mjerodavnim tijelima. Početak sjednice je u 9 sati.

 

 
Novi katastar nekretnina za šest katastarskih općina

U Općini Livno nedavno je uspostavljen novi katastar nekretnina za šest katastarskih općina novog premjera i to Golinjevo, Miši, Grgurići, Smričani, Podhum i Vržerale u ukupnoj površini nešto većoj od sedam i pol tisuća hektara. Ovim prestaje važiti dosadašnji upisnik zemljišta i nekretnina za spomenute dijelove livanjske općine. Uspostavom novog premjera omogućuje se stanovnicima šest katastarskih općina rješavanje do sada brojnih neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Ovo je inače prvi put, nakon 132 godine, da su u Općini Livno podaci novog premjera stupili na snagu i stavljeni u službenu uporabu. Plan Općine Livno je putem Službe za imovinsko pravne poslove nastaviti uspostavu novog premjera i za ostale dijelove livanjske općine. Time će stranke i mjerodavna tijela jednostavnije i brže rješavati imovinsko-pravne odnose u budućnosti.

 

 
Općina Livno sudjelovala na međunarodnom sajmu Renexpo

Općina Livno je sudjelovala na Drugom međunarodnom sajmu i konferenciji o obnovljivoj energiji i energetskoj učinkovitosti RENEXPO® 2015 u Sarajevu. Konferencija je otvorena okruglim stolom o temi Makroekonomski benefiti energetske učinkovitosti za BiH – Energetska učinkovitost kao stimulator gospodarskog razvoja. Predstavnici Općine Livno sudjelovali su u talk showu o temi Sistem upravljanja energijom u općinama – strategije, provedba i rezultati.


Svojim primjerima predstavili su se i općine Bihać, Bijeljina, Gradiška, Laktaši, Prijedor, Zenica i Zvornik. Upravljanje energijom u općinama je obvezno po Zakonu o energetskoj učinkovitosti u Republici srpskoj i budućem. Zakonu o energetskoj učinkovitosti u Federaciji BiH. Nekoliko općina je započelo sa upravljanjem energijom. Kada je riječ o Općini Livno jedna je od rijetkih koja je potpisala Sporazum gradonačelnika 2011. godine u Briselu. Time je odabrala put za energetski održivi razvitak grada na načelima energetske učinkovitosti, održive gradnje i korištenja obnovljivih izvora energije. Općina je izradila Akcijski plan energetski održivog razvitka – SEAP u kojem su definirane mjere i aktivnosti za provođenje projekata te je do sada nekoliko njih i realizirano.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 68

Partneri