U Livnu održan agro-turistički sajam

 

sajam2  sajamsss

U Livnu se na Trgu kralja Tomislava održao agro-turistički sajam „Livno Cheese Adventure“. Okupilo se oko dvadesetak izlagača iz Livna, Drvara, Tomislavgrada te drugih krajeva BiH. Posjetitelji su uživali u raznim delicijama. Uz livanjske proizvođače sira svoje proizvode posjetiteljima su predstavljeni i proizvodi OPG-a te raznih proizvođača hrane, slastica i rukotvorina. Organizator sajma bio je Continental Adventure uz podršku Grada Livna. Gradonačelnik Darko Čondrić je sajam posjetio zajedno sa suradnicima.

sajam1  sajamrukotv

U izjavi za medije kazao je da je ovakvom jednom inicijativom želja bila prije svega poslati jednu pozitivnu sliku iz Livna. Livno ima ogroman turistički potencijal koji želimo razvijati i kao Grad ćemo biti snažna podrška ne samo kao inicijatori ovakvih događanja nego na način da uključujemo se ljude koji se bave određenim djelatnostima da zajedno upremo u jednom novom smjeru i jedan novi razvoj Livna“, kazao je gradonačelnik Čondrić i dodao da je Livno suočeno s odlaskom mladih ljudi kao i druge sredine u BiH za što je rekao da je problem i da od tog problema ne treba bježati. „Želja nam je kroz razvoj i konkretne mjere i potporu zadržati mlade i stručne ljude koji će ovdje ostvarivati svoje poslove“, kazao je gradonačelnik.

sajamglazb  skolaslikanja

Posjetitelji su danas mogli po promotivnim cijenama koristiti i druge sadržaji koje nude Livnjaci koji se bave turizmom, poput vožnje električnih bicikla i četverokotača-quadova. Sajam su upotpunile i ekukativne radionice te glazbeno umjetnički program Glazbene škole Franjo Vilhar i škole slikanja akademskog slikara Ivice Vlašića.